Tre norgesmestere skal kåres i helgen

I helgen spilles det NM for både de eldste og yngste medlemmene våre. NM yngre junior spilles på Lillehammer, mens NM veteran 50+ og NM veteran 65+ spilles i Snarøya curlinghall.

Tolv yngre junior og KIDS lag på Lillehammer

For den yngste NM klassen (yngre junior) er fem lag påmeldt, og lagen representerer Halden, Haugesund, Hedmarken og Lillehammer. Lagene skal spille full serie, før de fire beste lagene går inn i sluttpill på søndag.
I tillegg til yngre junior er det også tilrettelagt for spill, lek og moro for KIDS i hallen, Oppdal og Hedmarken er tilreisende med hhv. to og tre lag lag, i tillegg til to lokal lag.

For resultater underveis se curlingresultater.no

Tøff konkurranse og VM plass.

I NM klassen senior 50+ er det tøff konkurranse, ni lag fra åtte forskjellige klubber stiller. En av de store konkurransefordelene i curling er erfaring over tid, det kan man trygt si disse lagene har. De ni lagene er fordelt på to grupper, som hver gjennomfører sin serie, de to beste fra hver gruppe går videre å møtes i semifinele. Vinneren av senior 50+ klassen vil i tillegg til å bli kåret til Norgesmester få muligheten til å representere Norge i VM senior som går i Gangneung, Korea 21. – 29. april.

For resultater underveis se curlingresultater.no

Veteranene er flest

Det er flott å se at det er hele tolv lag påmeldt for NM veteran 65+, lagene representerer de fire klubben Stabekk, Bygdøy, Hedmarken og Jar. Det blir mye spill for veteranene som er delt inn i to grupper på seks lag. Etter gjennomført gruppespill spilles det semifinaler mellom de to beste i hver gruppe.

For resultater se curlingresultater.no

Leif Hald skal konkurrere om NM tittelen i klassen veteran 65+, her avbildet i forbindelse med en sak om strømstøtte i Avis Oslo høsten 2022. (Foto: Viljam Brodahl)

Curling er virkelig en sport for alle.

Det skiller 83 år mellom yngste og eldste deltaker i helgens to NM. De yngste deltakerne i NM yngre junior er 12 år, mens Leif Hald fra Bygdøy er den elsdste på 95 år. Tar vi med KIDS som har et eget arrangement samtidig som Yngre Junior, så blir aldersforskjellen enda større.

Befinner du deg i området Lillehammer eller Snarøya så kan du ta turen innom en av hallene som er åpne og har gratis inngang. Det er café med servering og alltid god stemning.