VM herrer starter på lørdag, USA er første motstander

De norske herrene starter VM mot USA, kampen spilles natt til søndag. Årets VM er et meget sterkt felt hvor det blir mange tøffe kamper.

Herrelandslaget satte seg på flyet onsdag morgen, og er fremme i Ottawa, Canada i løpet av natten – Der håper de å kunne vise hvor gode de egentlig er. Laget består av skip Magnus Ramsfjell, Gaute Nepstad, Martin Sesaker, Bendik Ramsfjell og Wilhelm Naess. På coache-benken sitter Thomas Løvold og Bent Ånund Ramsfjell.

Sterk sesong og mål om sluttspill

Lag Ramsfjell, som til vanlig representerer Trondheim Curlingklubb, har gjennom sesongen vist flere ganger at de kan slå de beste lagene i verden. Laget var i finalen i Swiss Cup Basel (Sveits), Stu Sells Toronto Tankard (Canada, Grand Slam) og Curling Masters Champery (Sveits). I sistnevnte gikk laget helt til topps. Siste konkurranse før avreise VM var NM herrer hvor laget vant og sikret sin tredje NM-tittel på rad.

Målet for laget i VM er å komme til sluttspill. Den fantastiske prestasjonen damene viste med sitt VM-sølv er en god motivasjon for herrene.

Det er 13 nasjoner med hvor de seks beste lagene går videre etter grunnspillet. De to beste lagene kvalifiserer direkte til semifinale, og de neste fire spiller kvalifiseringskamp om de to siste plassene.

Følg laget

Alle norske kamper er tilgjengelig via stream på Recast, i tillegg vises enkelte kamper på Eurosport og Discovery+. Du finner sendeplan med streaminglenker under «Se curling» på menyen øverst på siden, eller trykk på lenken under.

Resultater og oppdatering fra VM
Sendeskjema for TV og stream