Martine og Mathias skal kjempe om medaljer i Sør-Korea

VM Mixed Doubles starter på lørdag – Mesterskapet spilles i Korea i Gangneung Curling Centre fra 22.-29. april. Dette er den samme arenaen som ble brukt under OL i PyeongChang i 2018.

Martine Vollan Rønning og Mathias Brænden fra Lillehammer CK skal forsvare Norges ære. De møter Spania i første kamp lørdag kl. 07:00 norsk tid.

Godt forberedte og førstereis

20 nasjoner er representert fordelt på to grupper. Mange erfarne lag deltar i årets VM, samtidig som flere land stiller med førstereis i mesterskapssammenheng. Det er første gang Martine og Mathias representerer Norge i Mixed Doubles, men etter en bra sesong så langt har de absolutt mulighet til å bite fra seg i Korea. Laget kvalifiserte seg til VM ved å ha flest poeng på touren inneværende sesong blant de aktuelle norske lagene. De tøffeste motstanderne på papiret i Norges gruppe er Tyskland, Japan, Sverige, Sveits og USA.

Grunnspillet avsluttes torsdag 27. april. Topp tre lag i hver gruppe avanserer til sluttspill. Begge gruppevinnerne kvalifiserer direkte til semifinale, mens gruppetoer og treer fra gruppe A møter gruppetreer og toer fra gruppe B i kvartfinaler eller såkalte qualification games. VM Mixed Doubles avsluttes med finaler lørdag 29. april.

Alle kamper fra VM streames på Recast. Se sendeskjema.
Se resultater og følg laget på worldurling.org.

Lag Andreassen fra Risenga CK representerer Norge i VM senior. Her i aksjon under NM senior 2022. F.v. Stig-Arne Gunnestad, Tormod Andreassen og Halvard Kverne (Foto: Gjermund Trøan)

VM senior går samtidig

Samtidig som VM Mixed Doubles spilles også VM Senior (50+) i Sør-Korea i Gangneung Hockey Centre. Her deltar 15 damelag og 24 herrelag. Norge stiller med lag Andreassen fra Risenga CK i herreklassen. Lagene der er fordelt i tre grupper hvor de to beste lagene i hver gruppe i tillegg til de to beste treerne kvalifiserer til sluttspill.

Lag Andreassen består av ener og vise-skip Halvard Kverne, toer og skip Tormod Andreassen, treer Stig-Arne Gunnestad og firer Kjell Berg. De møter Australia i første kamp lørdag kl. 09:00 norsk tid.

Følg seniorlagets resultater på worldcurling.org