Europas beste til Oslo cup i helgen

Til helgen spilles Oslo Cup i Snarøya Curlinghall. Norgeseliten skal få bryne seg på topplag fra Sverige, Sveits, Italia, Danmark, Skottland og Nederland.

Nordic Curling Tour fortsetter suksessen

Etter mange års opphold kom Oslo Cup endelig på terminlisten igjen i fjorårets sesong, denne gangen som en del av konseptet Nordic Curling Tour. Flere turneringer blir avholdt på denne touren gjennom sesongen i henholdsvis Norge, Sverige og Danmark, med deltakende lag fra hele verden.

Alexander Lindström er initiativtaker og organisator av Nordic Curling Tour. Han er veldig glad for at curlingsesongen og touren nå starter opp igjen, og har prøvd så godt han kan å bruke all positiv omtale touren fikk i fjor til å skape mer interesse rundt curling i Norden.

Alexander Lindström er hjernen bar Nordic Curling Tour som Oslo Cup er en del av. (Foto: Alexander Lindsröm/facebook)

Lindström sier: «Oslo Cup er startskuddet til touren, og i år som i fjor er det veldig stort interesse rundt denne turneringen. Det er den turneringen i sesongen som får mest omtale internasjonalt og det bidrar positivt til tourens merkevare, noe som er supert. Jeg tror det blir en suksess også i år

Syv norske blant tretti påmeldte

15 herrelag og 15 damelag skal i år kjempe om en premiepott på totalt 162.000 NOK i Oslo Cup. Hele sju lag fra Norge deltar i helgens turnering. I herreklassen stiller lag Ramsfjell fra Trondheim CK, lag Hårstad og lag Mjøen fra Oppdal CK, lag Høstmælingen fra Lillehammer CK og lag Bjørke fra Bygdøy CK. I dameklassen har vi lag Rørvik fra Lillehammer CK og lag Bjørnstad fra Oppdal CK.

Både herre- og damelandslaget, lag Ramsfjell og lag Rørvik, har gode muligheter til å hevde seg i hver sin klasse. Lag Ramsfjell fikk en fin 5. plass i Herre-VM forrige sesong og sølv i Dame-VM til lag Rørvik bidrar til høye forventninger rundt hjemmehåpene. I tillegg til landslagene skal også rekruttlandslagene i aksjon denne helgen. Både lag Høstmælingen og lag Bjørnstad regnes som outsidere som absolutt har muligheter til å hevde seg blant topplagene.

Lukas Høstmælingen fra lag Mosetertoppen Skiline har troen på gode resultater i Oslo Cup (Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2023)

Lukas Høstmælingen fra lag Mosetertoppen har forventninger til gode resultater i helgen:
«Vi har store forventninger om å komme oss til sluttspill i helgen, med mål om å nå semifinalen. Det er veldig gøy å spille en slik storturnering, og det å endelig å få møte motstandere i eget miljø gjør at vi også kan få flere tilskuere og familie som får oppleve curling på nært hold.»

Ingeborg Forbregd fra lag Bjørnstad, her i aksjon under VM junior sist sesong hvor hun og laget sikret bronsemedaljen etter seier mot Sveits. (Foto: © WCF / Alina Pavlyuchik 2023)

Ingeborg Forbregd fra lag Bjørnstad er mer forsiktig med sine håp for helgen:
«Helgens turnering er sesongens første for oss, så våre ambisjoner er ikke veldig høye, men vi håper på å gjøre det bra. Som juniorlag håper vi å kunne gi de eldre lagene en god kamp. Det er gøy å spille storturnering hjemme i Norge. Både å vise frem landet og alle de gode lagene vi har. Vi liker Nordic Curling Tour veldig godt. Det er høyt nivå på alle turneringene, samtidig som de har fått inn noe sosialt i tillegg og det er alltid gøy.»

Edin og Hasselborg favoritter også i år

I fjor var det verdenskjente lag Edin fra Sverige som stakk av med tittelen i Oslo Cup etter seier over lag Walstad i finalen. På damesiden var det svenske lag Hasselborg som vant over lag Lawes fra Canada etter måling på sistestein i siste omgang. Lag Edin og lag Hasselborg deltar også i år, og ansees for å være blant favorittene.

Første spillepass er torsdag kl. 15:00, og turneringen avsluttes med finaler søndag kl. 12:30 for damene og kl. 15:00 for herrene.

Ta gjerne turen ut til Snarøya i helgen for å se norgeseliten kjempe mot topplag fra Europa – Gratis inngang, åpen kiosk og god stemning på tribunen!

For resultater se: https://www.curlingresultater.no/nb/tournaments/oslo-cup-2023