Curlingmoro i Halden i helgen

I helgen var tilsammen 28 unge utøvere var samlet i Halden for å delta på juniorsamling. Det var mye aktivitet på isen, test av et helt nytt curlingkonsept, konkurranser på og av isen og mye latter, smil og vennskap.

Både utøvere og trenere i aktivitet

Utøverne som deltok i helgen var fra tolv år og opp til og med atten. Og det var aktiviteter fra ni om morgenen til ni på kvelden, stødig ledet av de unge lederne: Jonas Dystebakken (Halden CC), Kristian Pedersen (Halden CC), Ådne Birketveit (Lillehammer CK) og Sigurd Svorkmo-Lundberg (Oppdal CK). Aktivitetene besto av konkurranse på isen, en kreativ bildekonkurranse utendørs, kortleken Mafia og kvelden ble avrundet med en guidet tur på Fredriksten Festning ledet av Halden CC spiller Jørgen Guldbrandsen.

Bilde fra helgens fotokonkurranse. Her representert av de samlingens unge ledere fra venstre: Sigurd Svorkmo-Lundberg, Kristian Pedersen, Ådne Birketveit og Jonas Dystebakken. (Foto: Sigurd Svorkmo-Lundberg)

Parallelt med utøvernes aktivitet var det også program for trenere og ledere som hadde møtt opp fra de forskjellige klubbene. Programmet besto i diskusjon og erfaringsutveksling rundt temaer som hva ungdommene selv ønsker, skolecurling, antidoping og terminliste. I tillegg var også trenerne på isen for å spille curling selv.

Test av nytt konsept.

I helgen ble også ett nytt konsept for trening og utvikling testet ut. Dett er et kombinert curling og kortspill hvor hva lagene trekker og spiller av kort påvirker reglene i spillet. Konseptet er utviklet gjennom deltakelse i et prosjekt som skal forsøke å tilrettelegge idretten for det ungdommer selv rapportere at er viktig for deres deltakelse. Konseptet har enda ikke fått noe navn, men Uno-Curling og Vri-Curling er navn som er kommet opp. Alle klubber som deltok har fått med seg materiale hjem til egen klubb for å teste videre.

Stor takk for godt samarbeid

Det var gjennomgående god stemning og god deltakelse fra alle gjennom helgen. Og en stor takk rettes til trenere og foreldre i Halden CC som stilte opp som både sjåfører og ismakere. Klubben, med Ann Kristin Pettersen i spissen, tok også på seg ansvaret med å sørge for bestilling og servering av mat under helgen.