Lørdag starter VM mixed

Sesongens første mesterskap starter på lørdag. VM Mixed skal spilles i Aberdeen, Skottland. Totalt 34 lag er klare for å konkurrere om å kalle seg verdens beste blandede lag, lagene er fordelt på fire grupper.

Medaljemål for de norske

De fire utøverne som representerer Norge i mesterskapet er skip Steffen Walstad, vise skip Maia Ramsfjell, toer Andreas Hårstad og ener Eirin Mesloe. Maia reiser som viseskip for andre år på rad, og endte i fjor opp på en femte plass. Det er også Steffen Walstad sin andre gang som deltaker i VM mixed, sist var i 2015 hvor han skippet laget til VM gull.

Maia Ramsfjell sier på vegne av laget: «Vi har lyst til å ta medalje og ha en fin uke sammen. Vi er 4 gode spillere som aldri har spilt sammen på lag, så det kan gå begge veier. Vi håper selvfølgelig på det beste! Jeg og Eirin har spilt litt sammen før på juniorlag, så vi kjenner hverandre godt, men ellers er det mye nytt som skal testes ut!»

På spørsmål om tøffeste motstand, og hvem de tror kan overraske sier Maia: «Den tøffeste motstanden er nok Sveits og Canada. Sverige er jo også alltid tøff motstander!
Årets overraskelse kan være hvem som helst, alle kan ha en god kamp. Vi tror Japan kan være vriene å slå!
«

Åpent mesterskap.

VM mixed er ett åpent mesterskap, som betyr at alle medlemsnasjoner i det internasjonale curlingforbundet kan stille med lag. Pr. nå er 70 nasjoner medlemmer i WCF, som betyr at nær halvparten av nasjonene stiller i mesterskapet. Dette betyr også at nivå, erfaring og ambisjoner varierer stort mellom lagene som stiller. Det norska laget skal i sin gruppe møte Tsjekkia, Hong Kong, Latvia, Nigeria, Sveits, Slovakia og Ukraina.

Resultater underveis i mesterskapet ser du her: wordcurling.org
For streaming se her: curling.no/curling-pa-tv