Årets trivligste turnering er over

I helgen arrangerte Bygdøy Curling Club årets utgave av Bygdøy Broomstacking. Turneringen er årets største i landet, og sannsynligvis årets hygligste for de over junioralder. Totalt 24 lag var påmeldt med deltakere fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, i tillegg var det lag fra USA, Skottland, Italia, Sverige og Litauen.

Sosiale rammer og tradisjon

Navnet broomstacking kommer fra Skottland og viser til gamle tradisjoner for sosialisering etter kampene. BCC ønsker med sin Broomstacking å kunne tilby både god konkurranse men også gjenopplive og videreføre curlingens ånd/spirit of curling som blir utfordret av at curling som andre idretter blir mer profesjonalisert.

I tillegg til et godt spilleoppsett med mange kamper har Bygdøy CC lagt opp til et godt sosialt program for helgen, med blant annet live musikk, god matservering, spill og konkurranser, quiz og fakkeltog med sekkepipemusikk for å virkelig sette stemningen.

Bygdøy CC har brukt ti år på å bygge opp turneringen til det den er blitt, og viser at det både krever mye arbeid men også er verdt innsatsen med å skape en begivenhet lag reiser langt for å delta på.

Blide sørlendinger fra lag Ugland ble årets vinnere av Bygdøy Broomstacking. De får navnene sine foreviget på trofeet, i tillegg til en sjekk de kan legge til i lagkassen. (Foto: Bygdøy CC/facebook)

Seksti kamper og Kristiansand til topps

For å få gjennomført ble det spill i både Bygdøyhallen og Snarøyhallen. I alt ble seksti kamper gjennomført fra fredag morgen til søndag ettermiddag. De 24 lagene var fordelt på seks grupper, de beste lagene gikk direkte til åttendelsfinaler mens resten fikk plass i sekstendelsfinaler for å spille seg videre inn i sluttspillet.

Da finalen startet på søndag formiddag var det lag Ugland fra Chrisitanssands Curling Club som fikk æren av å møte hjemmfavirittene lag Drøy Kost med Kjetil Bjørke i spissen. Hjemmefavorittene måtte se seg slått, og fikk ikke navnet gravert inn på vandrepokalen denne gangen. Det gjorde imilertid blide sørlendinger. I tillegg fikk de med seg en premiesjekk på 10.000,- norske kroner.

Se curlingresultater.no for alle resultater.
Bilder fra turneringen kan du se på Bygdøy CC på facebook.