Sterk avslutning ga bronse

Marianne, Kristin, Mille, Martine, Ingeborg og trener Rune kan reise fornøyde hjem fra Aberdeen, Skottland. Med seg i kofferten har de Norges første EM-medalje på kvinnesiden på 19 år. Sist gang var i 2004, da skippet Dordi Nordby det norske landslaget til en bronse i Sofia, Bulgaria.

Sterk avslutning på grunnspillet

Det norske laget hadde kniven på strupen i siste kamp i grunnspillet. Motstander var vertsnasjonen Skottland, og kun seier ville gi en plass i semifinalen. Etter ni omganger var status en ettpoengsledelse 8 – 7, men uten sistestein i siste omgang for de norske kvinnene. Skottene ble presset, og det endte med stjeling og semifinale mot storfavoritten Sveits.

Favoritten Sveits ble dessverre for sterk i semifinalen. Kampen endte 3 – 8 og det ble klart for nabolagsoppgjør mot søta bror i bronsekampen.

Mille Haslev Nordbye i aksjon, her mot Estland. (Foto: WCF/James Roberts)

Velfortjent bronse

Det norske laget var sultne på medalje og stjal to poeng i andre omgang. De fortsatte stjelingen og etter fire omganger var stillingen 8 – 0 til Norge, og de svenske kvinnene klarte aldri å komme inn igjen i kampen. Det ble en velfortjent bronse til laget som på imponerende vis har etablert seg i europatoppen kun få år etter at de rykket opp fra B-gruppen. Laget sikret seg også VM-plass.

Se alle resultatene her: worldcurling.org
Du finner stream av kampene her: worldcurling.org