Herrene gjorde også et sterkt EM

Det norske herrelaget gjorde også ett meget sterkt EM, laget reiste over som utfordrere og leverte virkelig opp til det. Laget spilte stabilt godt gjennom uken og var nær på å sikre plass i sluttspillet.

Martin Sesaker i farta under EM. (Foto: WCF/Jaiden Tripi)

24 centimeter unna sluttspill

Etter endt grunnspill var status seks seire og tre tap. Herrene tapte kun mot Italia som gikk ubeseiret i grunnspillet, i tillegg tapte de mot Sverige og Skottland. Da alle ni spillepass var gjennomført sto tre lag med seks seire og tre tap: Norge, Sverige og Sveits. Det var ikke mulig å skille lagene på intern-oppgjør å da avgjøres det hele med resultatene dragningene lagene gjør før hver kamp for å avgjøre hvem som får sistestein: draw shot challenge. Her hadde Norge 42,36 cm, som i seg selv mens Sverige og Sveits hadde hhv. 18,58 cm og 16, 65 cm. Dermed uteble Norge fra sluttspillet.

Stabilt høyt nivå

Herrene holdt ett stabilt høyt nivå under hele mesterskapet, og viste at de hører hjemme i toppskjiktet i Europa. Selv om det ikke ble sluttspill sikret laget Norge en plass i VM, og dermed også gode muligheter til plukke OL-poeng på veg mot 2026 i Italia.

Se alle resultatene her: worldcurling.org
Du finner stream av kampene her: worldcurling.org