Ny norgesmester og jr VM lag kåret i Haugesund

I helgen var åtte juniorlag samlet i Haugesund for å spille sesongens junior NM i Kuleisen. Det ble en lang helg med mye curling for lagene som spilte full serie for å kåre norgesmesteren.

Ubeseiret gjennom NM

Av de syv lagene gikk lag Høstmælingen ubeseiret gjennom alle de syv kampene og tok over NM tittelen fra lag Bjørnstad som vant i fjor. Det var lag Mjøen fra Oppdal som var nærmest å kunne utfordre Lillehammer-laget om tittelen. De to lagene møttes i første kamp som endte 5 – 4 til Høstmælingen etter Mjøen tok ett poeng i siste omgang. Mjøen stakk av med en god andreplass og fikk anledning til å spille om VM plass mot norgesmesterne.
Bronsen gikk i år til lag Bjørnstad som gikk ubeseiret gjennom NM i fjor.

De tre medaljelagene, lag Høstmælingen bak til venstre, lag Mjøen bak til høyre og lag Bjørnstad i front. (Foto: Ingvild Skaga)

Lillehammerlaget sikret VM plass

Etter siste kamp i NM var spilt ferdig var det klart for kvalifisering til VM junior mellom lag Høstmælingen og lag Mjøen. Det skulle avgjøres gjennom best av tre kamper hvor Høstmælingen hadde første seier som norgesmester.

Det ble en relativt jevn kamp mellom Oppdalingene og Lillehamringene. Men det lykkes ikke Mjøen å stjele i siste omgang og Høstmælingen stakk også av gårde med VM plass.
For jentene er det lag Bjørnstad fra Oppdal som skal representere Norge i VM junior.

VM junior går i Lohja, Finland i februar.
Vi gratulerer lagene med god innsats.

Se alle resultater på curlingresultater.no
Du kan også se alle kampene på nytt her: https://curling.no/se-nm-junior-2023/