Velfortjent bronse til juniorjentene

Etter et langt mesterskap var det endelig klart for medaljekamp for de norske jentene som representerte Norge i Junior-VM. Motstander Canada måtte se seg slått etter stødig spill, og de fire jentene sikret seg sin andre VM-bronse på to år.

De norske jentene i starten av mesterskapet. F.v Eilin Kjærland, Ingeborg Forbregd, Nora Østgård og Torild Bjørnstad. (Foto: Stephen Fisher/World Curling)

Sterk start og hardt kjempet

De norske jentene hadde en meget god start på årets Junior-VM, der de vant de fire første kampene mot Canada, Kina, Sverige og Tyrkia. Så møtte de blivende verdensmester Sveits som endte med tap for Norge. Kampene mot Korea og Japan endte begge med tap, før laget kom tilbake og sikret seier mot Skottland. Etter et knepent tap for Tyskland i siste innledende var det klart for semifinale mot Japan.

Japan viste seg sterke fra start, og de norske jentene havnet litt bakpå med stillingen 0 – 4 til de japanske jentene etter tre omganger. Torild og laget kjempet imidlertid så godt de kunne, og utliknet i løpet av de neste fire omgangene til stillingen 4 – 4 før åttende omgang. Det ville seg allikevel ikke for de norske jentene, og det endte med tap i semifinalen 5 – 8.

Gleden er stor etter å ha sikret andre bronsemedalje på to år. (Foto: Stephen Fisher/World Curling)

Mot Canada for bronsen

Etter en hardt kjempet semifinale var det Canada som ble motstander i kampen om bronsen. Lagene fulgte hverandre tett frem til pause, med en ettpoengs ledelse til Canada etter fem omganger. Momentet skiftet i sjette omgang med tre norske poeng. Laget fulgte opp og styrket ledelsen med å ta ett poeng i åttende og stjeling i niende omgang, og de norske jentene vant til slutt 7 – 5.

Torild, Nora, Ingeborg og Eilin tar sin andre bronsemedalje på to år, og har dermed doblet Norges samling av medaljer for juniorjenter i VM-sammenheng – En imponerende prestasjon! Tidligere har Trine Helgebostad skippet Norge til sølv i Junior-VM i 1989 og Linn Githmark skippet Norge til gull i 2004.

Vi gratulerer laget med en fantastisk innsats!