VM i paracurling starter lørdag

Tirsdag denne uken reiste paralandslaget over til Gangneung, Korea for å representere Norge i VM som starter på lørdag. Norge er én av tolv nasjoner som konkurrerer om retten til å kalle seg verdens beste nasjon.

Målet er medalje

Per dags dato er Norge rangert som sjette beste nasjon på World Curling sin rangering. Norge har tre gull, ett sølv og en bronse fra tidligere mesterskap. Sist medalje var i 2017 i PyeongChang, Korea. Basert på resultater fra inneværende sesong har laget med seg selvtillit i sekken og er klare for å gi god motstand.

I tillegg til å konkurrere om medaljer, er det også muligheter til å samle poeng i kampen om en PL-plass. Det er poeng fra VM i 2023, 2024 og 2025 som teller mot PL-kvalifiseringen. Norge plukket syv poeng i sist VM. Det er også kun ti lag i PL, dermed litt trangere nåløye.

Blant de tolv nasjonene i VM er Kina den største favoritten, i tillegg er Sverige og Canada nasjoner som regnes som kandidater til sluttspill.

Ole Fredrik (til venstre) og Jostein diskuterer taktikk under firenasjoners turneringen i Leangen Curlinghall i Trondheim tidligere i år. Den gangen gikk det bra for laget som toppet tabellen.
(Foto: Sebastian Wik Varmdal / @curlingseb)

Solid erfaring og godt humør

De fem spillerne som utgjør laget er Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen, Mia Larsen Sveberg og Ingrid Djupskås. I tillegg har de med seg landslagstrener Peter Dahlman.

Til sammen har de fem utøverne 43 deltakelser i VM for paracurlere. Jostein alene deltar nå i sitt 14. VM, og tar vi med VM-kvalifiseringer og PL, så er det Jostein sitt 20. mesterskap. Han spiller også sin 150ende VM-kamp under mesterskapet. Ole Fredrik har på sin side 11 VM-deltakelser og Geir Arne har åtte. Mia og Ingrid har kommet inn i landslaget i nyere tid. De er i sitt tredje og andre mesterskap, men de er til gjengjeld unge og lovende.

I tillegg til den lange erfaringen er laget også en godt sammenknyttet gjeng med god humor og mye energi. Stemningen i laget er preget av latter, lek og moro. Dette er også noe laget drar nytte av gjennom et langt mesterskap, med 11 innledende kamper før eventuelt sluttspill.

Se live resultater:
https://livescores.worldcurling.org/wwhcc/

Følg laget i deres egne SoMe kanaler:
Facebook
Instagram

Stream av kamper finner dere her: https://www.youtube.com/@curling1