40 deltakere på kurs i Snarøhallen

Søndag 3. mars samlet Christoffer Svae, Alexander Lindström og Sander Rølvåg 40 deltakere til curling kurs på isen i Snarøyhallen. Kurset var et samarbeid mellom Oslo og Akershus Curling Krets og Snarøen Curling Club, og var stappfullt av lærerike tips og triks.

De tre engasjerte kursholderne. Til sammen har mange års erfaring som både utøvere og trenere.

Fra idé til suksess

Christoffer, Sander og Alexander som alle er fra Snarøen CC, la frem et forslag til curlingkretsen før jul om å arrangere kurs for curlerne i divisjonsspillet og bedriftsserien. Hensikten med kurset var å kunne tilby tips og triks for å utvikle seg som spiller, og i tillegg å være en sosial arena for divisjonsspillerne utover å møtes annenhver uke.

Da idéen ble lagt frem, var håpet å få til 10-12 deltakere. Med 40 påmeldinger var det tydelig at tiltaket traff, og var allerede en suksess før start.

Fullt program og ønske om mer

Kurset som varte mellom 14:00 og 19:00 hadde ett godt og tettpakket program. I første del ble deltakerne delt inn i tre grupper basert på nivå og rullerte mellom tre stasjoner med forskjellige tema. Sander hadde fokus på ismaking og hvordan lese isforhold, Alexander hadde fokus på slide- og kosteteknikk mens Christoffer hadde fokus på taktikk.

Etter en liten lunsj med sosial mingling var det lagt opp til spill hvor trenerne var med som coacher og kunne brukes i time-outs og taktisk veiledning.

Selv om det var noen intense timer, var det flere som ga tilbakemeldinger om at de ønsket mer. Spesielt teknikk ble trukket frem som et ønske. Her var kursholderne på ballen og har tilbudt muligheten til å booke egne pro-timer.

Christoffer Svae (i midten) er fornøyd med helgen, og håper å kunne arrangere flere liknende dager. (Foto: Sander Rølvåg)

Gode erfaringer og ønske om nytt kurs til høsten

I følge Christoffer så var det svært gode tilbakemeldinger fra alle deltakerne. Og også de tre kursholderne sitter igjen med gode erfaringer.

Christoffer trekker også frem at han håper at det har bidratt til ny giv hos deltakerne ved å lære noe nytt og møte andre curlere. Forhåpentligvis gjør det at hver enkelt curler blir værende lenger i miljøet. Christoffer er for øvrig leder av Snarøen Curling Club, og startet sin karriere som spiller for over tretti år siden, han har spilt for både Risenga CC og Lillehammer CK før han meldte overgang til Snarøen CC og lag Ulsrud.

Trioen ha allerede tanker om nytt kurs til neste sesong og håper OACK kunne tenke seg det samme. Christoffer mener også at et slikt kurs burde være interessant i alle klubber og byer rundt i landet, og at de tre gutta gjerne stiller opp.