Verdensmestere!

I går ankom seks ferske verdensmestere Gardermoen lufthavn etter en fantastisk prestasjon i VM i Korea. Det norske paracurling landslaget sikret Norges fjerde VM gull i historien. Norge ligger nå på toppen av medaljestatistikken og forbigikk stornasjonene Kina, Canada og Russland.

Sterke fra start, og sterk avslutning.

Det startet meget godt for det norske paralaget i Korea, etter tre kamper var Tsjekkia, Skottland og USA beseiret. Men så ble seiersrekken satt på pause og tap mot Estland, Latvia og Italia gjorde at Norge gikk fra toppen av tabellen til midten. Det viser seg at det er mye magi i tre-tallet og laget sikret tre seire i de neste tre kampene mot Slovakia, Korea og Kina. De to sistnevnte ble i tillegg avgjort på ekstraomgang.

Det var gjennomgående godt samarbeid og god stemning under hele VM, kanskje den avgjørende faktoren til at laget presterte så godt. (Foto: © WCF/ Ansis Ventins)

Situasjonen var da at seier i en av de to siste kampene i grunnspillet ville sikre en plass i sluttspill. Etter et tungt tap mot Canada var det duket for nordisk oppgjør og Sverige ble slått 7 – 6 med plass i kvartfinale som resultat.

Best når det gjelder

Første motstander i sluttspillet var vertsnasjonen Korea. Selv om de kom til ledelsen etter første omgang, viste det norske laget at det var de som hadde kontrollen. Og Korea kom ikke tilbake på tavlen før i syvende omgang, Da var det også for sent, og det ble norsk seier 6 – 3.

Semifinalen mot stor-nasjonen Kina åpnet på samme måte, to kinesiske poeng i første omgang, men det var omtrent det de fikk. Kampen endte 7 – 3 og finale mot Canada.

Det var ingen som klarte å stoppe det norske toget, laget spilte med stor ro og selvtillit. Kampen ble avgjort før åttende omgang var over. Dermed er verdens beste paracurlinglag Jostein, Ole Fredrik, Mia, Geir Arne og Ingrid i tillegg til Peter som coach.

Stor opplevelse

Vi har fått laget i tale etter hjemkomsten, og de forteller følgende om opplevelsene i Korea.

Ingrid Djupskås er storfornøyd etter VM gull. (Foto: © WCF/ Ansis Ventins)

«Det var en kjempe opplevelse å være med på. Så gøy å være del av et så bra lag, som sammen får til å prestere på sitt beste» Sier Ingrid Djupskås som deltok i sitt andre VM med laget

Ole Fredrik Syversen med VM gull syv år etter sist første. (© WCF/ Ansis Ventins)

«Vi fikk jo en veldig bra start med tre seire etterfulgt av tre tap. Så nå måtte vi bare gi full gass å stå på videre. Noe som vi klarte veldig veldig braEtter at vi slo Kina i semifinalen visste vi at om vi fortsatte det gode spillet mot Canada så var alt mulig. Og vi spilte nok vår beste kamp noen gang mot Canada i finalen» Sier veteranen Ole Fredrik Syversen som hadde sin niende VM deltakelse og andre VM gull, sist gang tilbake i 2017.

Ole Fredrik legger til: «Jeg må si at jeg er utrolig stolt over laget og at vi har det gøy på banen selv om vi får noen dårlige åpninger på noen av kampene. Vi jobber for laget og har veldig bra fokus på banen. Jeg er utrolig stolt av igjen å kunne bli verdensmester»

Jostein Stordahl deltok i, og vant VM første gang i 2007, siden den gang har han samlet i alt fire gullmedaljer. (© WCF/ Ansis Ventins)

Jostein Stordahl samlet sitt fjerde VM gull i Korea, første gang i 2007, forsvarte det i 2008 og sist i 2017. Han er storfornøyd med avslutningen på VM: «De 4 siste kampene var helt magisk. Vi slo alle de beste lagene og spillet vårt var veldig bra. Det var en stor lettelse når vi kom til semifinalen. Vi hadde klart målet vårt. Og når vi hadde slått Canada i finalen, kom tårene fra alle. Masse trening ga resultater.»

Jostein sikter også frem mot nytt VM: Det er en helt fantastisk følelse å ha klart å gå helt til topps. Kina og Canada har dominert de siste VM så når vi slår disse lagene med god klaring gir dette ekstra tilfredshet. Nå skal det nytes fram til neste VM.«

Verdens beste paracurlinglag. F.v. Jostein Stordahl, Geir Arne Skogstad, Ole Fredrik Syversen, Mia Sveberg Larsen og Ingrid Djupskås. Peter Dahlman i bakkant. (Foto: © WCF/ Ansis Ventins)

Trener og coach Peter Dahlman har hatt troen hele tiden: «Vi har hele tiden hatt troen på at vi kan prestere på topp. Alle spillerne vokser seg tettere sammen og hver enkelt tar et stort felles ansvar. Vår store målsetting var sluttspillet, da vi var kommet dit vet vi at vi er vanskelige å slå. Da ble vi bare bedre og bedre»