VM herrer i Schaffhausen, Sveits

På selveste påskeaften spiller de norske herrene første kamp i VM. Norge åpner da mot New Zealand kl. 19:00, og siste kamp i grunnspillet er mot medaljekandidat Italia fredag 5. april.

Målet er sluttspill og OL-poeng

Det er et meget tøft felt i årets VM for herrer, og nåløyet for å komme til sluttspill er trangt selv om det er plass til seks lag. Klare favoritter til finalen er Mouat fra Skottland og Retornaz fra Italia. De andre favorittene til sluttspill, i tillegg til lag Ramsfjell fra Norge selvfølgelig: Lag Gushue fra Canada, lag Edin fra Sverige og lag Schwaller fra Sveits.

Årets VM er det første av to som utgjør kvalifiseringen til OL 2026 i Milano-Cortina. I tillegg til Italia som har plass som arrangør, kvalifiserer syv nasjoner seg til mesterskapet gjennom poeng fra VM.

Fullt fokus i positur fra Bendik Ramsfjell. Alle steiner er like viktige i et mesterskap. (Foto: WCF / James Roberts)

Lang sesong og tre Canada-turer

Det har vært en lang sesong med mange turneringer for de fire herrene på lag Ramsfjell – Med første turnering allerede i midten av august og frem til siste som var NM på Snarøya tidligere i mars. I alt 13 turneringer i tillegg til EM, hvor fire av turneringene var i Canada fordelt på tre reiser. En god mengde turneringsspill kan komme godt med i et langt mesterskap, det er i alle fall ingen tvil om at Magnus, Gaute, Martin og Bendik er godt samspilt. Med seg som reserve har de Wilhelm Næss, i tillegg sitter Thomas Løvold og Bent Aanund Ramsfjell på coachebenken.

De siste dagene før avreise nyter laget i påskefjellet, og satser på å få en gylden brunfarge de kan vise frem foran TV-kameraene.

Kanskje er dette utsikten fra hotellrommet? (Foto: https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/)

Ny by og ny hall

Selv om Sveits er et land som er godt kjent for lag Ramsfjell, er Schaffhausen en ny by og dermed også en ny arena. Den eneste som har et forhold til byen er Gaute, som visstnok spilte mot Schaffhausen med Brann i FIFA 2009 på Playstation. Ellers ser de alle frem til en lang uke i Sveits.

«Sveits er et veldig fint land, som vi alltid ser frem til å besøke. Vi er sikre på at Schaffhausen ikke vil skuffe oss. Gamlebyen ser flott ut, og vi vil helt sikkert kose oss med en del sveitsisk ost,» sier laget i en kommentar.

Vi ønsker laget lykke til i jakten på sluttspill og sanking av OL-poeng.

Vil du følge resultater kan du se det her: livescores.worldcurling.org/wmcc

Se her for kampprogram og lenker til stream: https://curling.no/se-vm-herrer-2024/