VM para mixed doubles starter på mandag

Fredag grytidlig om morgenen setter Rikke Iversen, Rune Lorentsen og trener Elin Ingvaldsen seg på flyet og starter reisen mot Gangneung, Sør-Korea og VM i para mixed doubles. Mesterskapet spilles fra 11.-16. mars.

Mål om sluttspill

Rikke og Rune reiser til sitt tredje VM mixed doubles som lag. De har en bronse fra 2022 Lohja, Finland, og en 14. plass fra fjorårets VM i Richmond, British Columbia, Canada. Fjorårets VM var en nedtur for laget, som hadde håpet å komme seg til sluttspill. Men Rune og Rikke, som begge er rutinerte spillere, har planen klar for årets VM.

Rikke har gjort godt forarbeid før VM, og reiser til Korea med troen på laget. (Foto: WCF / Cheyenne Boone)

«Jeg føler meg mer klar i år enn det jeg gjorde før fjorårets VM. Godt med trening og bedre utsyr,» sier Rikke.

Med bedre utstyr sikter Rikke til at de har byttet ut hodene på sine curlsticks, som de holder og skyver steinene med. Under VM i Canada i fjor merket de nemlig at små forskjeller i håndtakene på steinene gjorde det utfordrende med de gamle hodene.

«Målet er helt klart å bli topp to i gruppa, og sikre en plass i kvartfinalen. Vi har også fokus på å gjøre det bra i last stone draw konkurransen for å få best mulig sjanse i tilfelle jevne grupper,» sier Rune.

Last stone draw er noe alle lagene gjennomfører før hver kamp. Det avgjør hvem som får fordel av sistestein i kampens første omgang. Resultatet av alle dragninger er med på å avgjøre rangering ved poenglikhet.

Satser mot nytt PL

Til sammen har de to spillerne deltatt i 26 internasjonale mesterskap. Rune som debuterte i VM i 2005, har de siste 19 årene skippet Norge til tre VM-gull i 2007, 2008 og 2017. Han skippet også Norge til PL-sølv i 2018. I det samme PL var Rikke med, hun var også med på gull-laget i 2017 som var hennes første mesterskap.

Få spillere har så mange mesterskapsdeltakelser som Rune. Han reiser til sitt 21. mesterskap som paracurler. I tillegg er han også en habil bordtennis- og lawnbowlingspiller. (Foto: WCF / Cheyenne Boone)

Årets VM er ett av tre som teller på veien mot PL. World Curling har overraskende bestemt at også fjorårets VM skal telle i sammendraget om hvilke åtte nasjoner som kvalifiserer til PL i Italia. Italia har plass som vertsnasjon, så i realiteten spilles det om syv plasser. Det er i alt 20 nasjoner om beinet. Foreløpig står Norge med 0 poeng, med elleve nasjoner foran med poeng.

Rikke og Rune har allikevel god tro på at de skal ha muligheter til å nå sluttspill i VM, og dermed klatre opp på listen over aktuelle PL-nasjoner.

Laget har sin første kamp mandag kl. 01:00 norsk tid hvor de møter Polen, videre møter de Estland kl. 08:00.

Følg laget underveis på livescores.worldcurling.org
Kampene blir også streamet på https://www.youtube.com/@curling1