61 unge utøvere tar over Snarøyhallen i helgen

Det som har blitt den største juniorsamlingen på lang tid i både Norge og Sverige starter lørdag morgen i Snarøyhallen. I alt 61 utøvere mellom 12 og 19 år skal spille curling, trener, leke og sosialisere sammen både på is og utendørs. Anledningen er en felles sesongavslutning som tar utgangspunkt i de siste års juniorsamlinger curlingforbundet har arrangert, hvor vi nå har fått til ett samarbeid med Sverige.

Overveldende interesse og fullt program

Det som startet i det små, med forhåpninger om å kunne fylle fire baner har vokst seg stort. I innledende samtaler med det svenske forbundet ble det enighet om å sette ett tak på nettopp seksti deltakere, uten tro på at vi ville nå det.

Programmet for helgen har stort fokus på å ha det gøy sammen, bli kjent og bygge motivasjon for kommende sesong. Det blir innslag av triples, kostetips, UnoCurling, individuelt, basistrening og sosiale konkurranser. I tillegg er det et eget program for trenere og ledere hvor vi får anledning til å dele og lære på tvers av landegrensene. Håpet er at dette også skal kunne bidra til mer samarbeid mellom våre to land spesielt på arbeid med juniorgruppen.

Unge leder og forbilder

I tillegg til unge utøvere som deltar stiller også unge ledere opp for å bidra som trenere og ledere under helgen. Med som ledere Njål Kongssund fra Lillehammer og lag Nasjos, Jonas Macel Søvaag Dystebakken Halden CC, Henriette Helgevold fra Hedmarken CK, alle de tre nevnte sitter også i Ungdomsutvalget. I tillegg er Sigurd Svorkmo-Lundberg fra Oppdal CK og nybakt junior-verdensmester Eskil Eriksen fra Trondheim CK med som ledere.
Fra Sverige kommer Agnes Knochenhauer fra lag Hasselborg og bidrar med tips og inspirasjon til å utvikle kosteteknikk. Hennes datter er med som deltaker på samlingen.

Fra de to forbundene er det Sara Carlsson fra Sverige og Petter Jevnehagen Moe fra Norge som har hovedansvaret for helgen.