Debut for damene, og historiens første mot Filipinene for herrene.

På lørdag starter VM senior hvor Norge i år stiller i både herre og dameklassen. For damene består laget av Ellen Storvik, Beate Ruden, Randi Tørrisen og Grethe Brenna. For herrene består laget av Flemming Davanger, Bent Ånund Ramsfjell, Johan Høstmælingen, Lars Vågberg og Espen de Lange.

Damelaget er klare for trening og mulighet til å kjenne på mesterskaps-is før det hele starter i morgen. (Foto: Kelly Hunter)

Første gang med norsk damelag i senior VM

Årets VM senior er det første siden mesterskapet ble startet opp at Norge har med ett lag i dameklassen, det er også mesterskapsdebut for alle de fire damene på laget som er satt sammen fra tre forskjellige klubber. Grethe og Ellen spiller til vanlig for Oslo CK, Randi spiller for Stabekk CK og Beate for Jevnaker, Ola Haalien er med som coach.

Laget har første kamp lørdag 12:00 mot Japan. De neste fire motstanderne er Finland, Tsjekkia, Litauen og Canada. Tilsammen 18 lag deltar i mesterskapet, lagene er fordelt på tre grupper hvor de to beste fra hver gruppe i tillegg til de to beste treerne går videre til kvartfinale.

Grethe Brenna sier på vegne av laget:
«Vårt sportslige mål er å gjennomføre turneringen på en måte som gjør oss fornøyd og stolte. Samtidig ønsker vi å ha det hyggelig som lag og være sosiale med spillere fra andre nasjoner. Vi håper å kunne dra fra Østersund med en positiv opplevelse.»

Tøffe tak i herreklassen.

For herrene er stiller 25 nasjoner til start, de er fordelt på fire grupper hvor Norge er med i den største. Herrene starter mesterskapet mot Wales etterfulgt av Canada som pussig nok blir skippet av en annen Flemming, nemlig Paul. I tredje kampen skal herrene gjøre historiens første mesterskapskamp mellom Filipinene og Norge. De tre siste motstanderne er Danmark, Finland og Kroatia.

Herrene som til sammen utgjør et meget meritert lag, må sikre en topp to plassering i grunnspillet for å være med i kvartfinalen som går fredag 26 april klokken 13:00.

For å følge begge lagene se livescores.worldcurling.org