NJCT Mixed Doubles CHampionships

To norske mixed doubles lag er på plass i Sundbyberg curlinghall i Stockholm, Sverige. Der spilles NJCT Mixed Doubles Championships. Det hele startet onsdag formiddag og avsluttes søndag.

Njål Kongssund i front koster for sin makker Eilin Kjærland. (Foto: Stefan Tjärnlund @curlpicsphoto)

Trondheim og Lillehammer.

De to lagene som representerer Norge i mesterskapet er Trondheimslaget med Nora Østgård og Eskil Eriksen, i tillegg til Njål Kongssund og Eilin Kjærland fra Lillehammer CK.

Til sammen seksten lag deltar i mesterskapet. Lagene er fordelt på to grupper og det spilles round robin innledende før det spilles kvartfinaler lørdag kveld.

Nora og Eskil er i gruppe med Sverige, Sveits, Danmark, Canada, Tyskland, Skottland og Polen. Njål og Eilin møter Tyskland, Sverige, Ukraina, Danmark, Canada, Polen og Sveits.

Eskil Eriksen og Nora Østgård fra Trondheim CK legger en strategisk plan for å vinne kampen. (Foto: Stefan Tjärnlund @curlpicsphoto)

God mesterskapserfaring og sosial ramme

Mesterskapet har en sportslig høy kvalitet for å gi utøverne en følelse av å delta i ett mesterskap. Det er tøffe lag og gode kamper. Alle lag som deltar har vært gjennom en kvalifisering i eget land før de vant retten til å representere. I tillegg til den sportslige kvaliteten på arrangementet er det fokus på det sosiale gjennom både aktiviteter og felles mat på kveldene. For utøverne blir nok dette en flott avslutning på sesongen uavhengig av resultat.

Arven etter Nordic Junior Curling Tour

Mixed Doubles championships ble startet som en del av NJCT og er etter en idé fra James Dryburgh som så et behov for ett internasjonalt mesterskap for juniorer i mixed doubles. Nå har World Curling vedtatt at det skal arrangeres VM for junior mixed doubles, har har også James og NJCT hatt en stor rolle som påvirker.

Arrangementet ledes nå i samarbeid mellom Sundbyberg CK og det svenske curlingforbundet og er tenkt å gå i årlig rotasjon mellom de tre nordiske landene Sverige, Norge og Danmark.

Her kan du følge lagene underveis i mesterskapet: https://www.curling.se/tavla/nordic-junior-curling-tour-mixed-doubles-championships