Curling for alle

Foto: Julie Lunde Lillesæter/Differ Media

Curling er en idrett som alle kan spille, uavhengig av funskjonsgrad. Samtidig er curling en lagidrett. Det betyr at curling ikke bare er en idrett for alle, men det er en idrett alle kan gjøre sammen uavhengig om du har funksjonsnedsettelser eller ei, og uansett alder.

Gjennom prosjektet «Curling for alle» ønsker norges curlingforbund til å bidra til tilrettelegging for at flere personer med funksjonsnedsettelser får anledning til å prøve, delta og satse på vår idrett. Dette gjør vi gjennom å bidra til gi klubbene kompetanse til å ta i mot, ivareta og inkludere nye medlemmer. Paralandslagstrener Peter Dahlman og vår mest meriterte parautøver Rune Lorentsen har god erfaring, og er de beste på å veilede og rådgive klubben for å være i stand til å ta imot nye paracurlere.

I tillegg ønsker prosjektet å gjøre paracurling mer synlig, og å la våre eksisterende medlemmer fortelle hva de setter pris på med å være en del av en klubb og et miljø. I samarbeid med Differ media har det blitt produsert tre profilfilmer fra tre klubber.

Vi har fått midler gjennom Siftelsen DAM har forbundet mottatt midler for å gjennomføre prosjektet.