Maia og Magnus Ramsfjell er klare for mixed doubles-VM i Geneve

23 – 30 april skal søsknene Maia (22) og Magnus Ramsfjell (24) til Geneve for å spille VM i mixed doubles.

For andre gang er det søskenparet Maia og Magnus Ramsfjell som skal representere Norge i VM i mixed doubles. Forrige gang de fikk prøve seg i VM var i Østersund i 2018.

Lag Ramsfjell/Ramsfjell vant en kvalifiseringsturnering tidligere i vinter hvor de viste at de fortjente VM-plassen. 

– Maia og Magnus har hatt en fin sesong i år. De har vunnet tre av turneringene de har spilt så langt i år, sier sportssjef og generalsekretær i Norges Curlingforbund Pål Trulsen. 

I tillegg til VM kvalifiseringen, har Maia og Magnus også gått seirende ut av Gefle Mixed Doubles Cup i Sverige og Norway Open Mixed Doubles på Stange. 

Har som mål å komme til sluttspill  

Forrige gang søsknene ble tatt ut som landslag var i Østersund i 2018. Da var de bare 18 og 20 år gamle. Den gang ble søsknene nr 9. I år har de høyere ambisjoner. 

– Fra tidligere VM har jeg lært at nivået er høyt, og at man ikke kan forvente noen enkle matcher. Målet er sluttspill og mener jeg at vi har gode medaljesjanser, sier Magnus Ramsfjell. 

Lillesøster Maia fikk også med seg noen gode læringspunkter fra forrige VM. 

– Forrige VM lærte meg at hvert lag man møter kommer til å utfordre oss, og gi oss en god match. Jeg tror at det at vi har et VM i lomma fra før av gjør oss bedre forberedt fordi vi vet hvordan det er å konkurrere i et verdensmesterskap, sier hun. 

Gøy å spille på samme lag  

Søskenparet gleder seg til VM. Søsknene synes det er gøy å spille på lag sammen. 

– Det er gøy å spille med Maia! Jeg tror vi har en fordel av å kjenne hverandre veldig godt, og trenger derfor ikke å opprettholde en fasade for hverandre på isen. Det er også enkelt å slappe av på og av isen, som er viktig gjennom en lang VM-uke, sier storebror. 

Maia mener de fyller hverandre godt som et team. 

– Å spille med Magnus er utrolig gøy. Vi har alltid kommet veldig godt overens, og vi har veldig bra dynamikk. Magnus er veldig analytisk av seg, mens jeg spiller bedre når jeg ikke tenker så mye – så akkurat det gjør oss veldig gode sammen. Han er i min mening en av de beste spillerene i Norge, og jeg lærer veldig mye av han også. Selvfølgelig har vi en liten diskusjon her og der- men det løser seg alltid, og vi vet at vi bare vil hverandre godt, sier hun.

Solid innsats fra Magnus i herre-VM i Las Vegas

Magnus kommer rett fra Las Vegas hvor han også har representert Norge i herre-VM. Der endte laget på en 10. plass, med mange jevne kamper mot de aller beste lagene.

– Å stille i både lag- og mixed doubles-VM blir veldig gøy, men også utfordrende. Mange lag spesialiserer seg gjerne i én av formatene, men jeg mener at treningen jeg har lagt ned i år gir godt utbytte i begge. I tillegg passer den aggressive og detaljorienterte spillestilen min som skip bra med strategien man ser i mixed doubles, sier han. 

Mange favoritter i årets VM 

På grunn av pandemien har det vært vanskelig å gjennomføre kvalifiseringsturneringer. Årets utgave av VM vil derfor ha 16 lag istedenfor 20. 

Trulsen løfter frem mange gode lag som potensielle medaljevinnere og tror det vil bli en åpen konkurranse. 

Gullvinnerne fra OL, det italienske laget, er en åpenbar favoritt.

– Selv om ikke alle de beste lagene fra OL ikke er med så er det med mange gode lag. Eve Muirhead var skip på det skotske damelaget som vant gull i OL, sammen Bobby Lennie som vant sølv. Alina Paetz fra Sveits vant VM Damer sammen med samboer Sven Michel. Søskenparet Rasmus og Isabella Wranå for Sverige skal også delta, sier han. 

Steffen Walstad stiller som landslagscoach ettersom Thomas Løvold er i permisjon.  

Følg Maia og Magnus i mixed doubles på World Curling Federation sine hjemmesider.