Lag Mesloe og Mosetertoppen gleder seg til å prøve seg mot de beste i junior-VM

To ivrige juniorlag er klare til å delta i junior-VM i Jönköping, Sverige. Jentelaget Mesloe fra Oppdal Curlingklubb og guttelaget Mosetertoppen fra Lillehammer Curlingklubb skal for første gang spille med flagget på brystet i et VM.

Juniorjentene består av Torild Bjørnstad, Nora Østgård, Ingeborg Forbregd og Eirin Mesloe fra Oppdal Curlingklubb. Nå er de på vei til Sverige for å delta på sitt første junior-VM. 

– Jeg gleder meg til å spille mesterskap med laget. Dette er vårt første mesterskap sammen som lag, så det blir spennende å se hvordan det går, sier skip Eirin Mesloe. 

Tre av jentene går på curlinggymnaset på Oppdal videregående skole. Mesloe har flyttet til Trondheim for studier, men har reist mye til Oppdal den siste tiden for å delta på treninger. 

– Fram mot VM har vi jobbet en del på å samle oss som lag og spille sammen, vi har øvd på ting som kommer i VM som treningene før og dragninger spesielt. Vi har hatt et hovedfokus på at vi skal kose oss å ha det moro sammen, sier Mesloe.

Lag Mesloe har hatt en god sesong og vant dame-NM tidligere i år. Jentene kan også vise til gode resultater på European Junior Curling Tour og WCT Challenge Tour.

– Målet i VM er medalje, det er jo mitt siste junior-VM, så det hadde jo vært artig om det ble medalje. Men siden det er vårt første mesterskap som lag så kan alt skje, sier skipen. 

Guttene i Lag Mosetertoppen gleder seg til VM 

Lag Mosetertoppen med påskeegg og NM-gull. Foto: Lillehammer Curlingklubb

Lag Mosetertoppen har kvalifisert seg som juniorlaget for gutter. Laget består av Tinius Haslev Nordbye, Grunde Buraas, Magnus Lunde Lillebø og Sander Lunde Moen fra Lillehammer Curlingklubb. 

-Vi føler oss meget klare for å reise til VM. Dette har vi gledet oss til hele sesongen, sier Tinius Haslev Nordbye. 

Juniorgutta har hatt en utfordring med mangel på is i hallen på Lillehammer, men det har ikke lagt en demper på forberedelsene. 

– Forberedelser er noe jeg mener vi er gode på og føler vi er så klare som vi kan være. Vi har dratt til litt ulike steder i curling-Norge for å trene. Vi har ikke hatt is på Lillehammer siden tidlig april, så det har selvsagt ikke vært ideelt. Men vi har fått til gode løsninger ved å dra til Stange med veldig gode forhold og et par samlinger i Oslo og Oppdal, sier Haslev Nordbye. 

Lag Mosetertoppen spilte en kvalifiseringsturnering om VM-plassen tidligere i år som de gikk ubeseiret gjennom. Gutta viste også storform i junior-NM på hjemmebane. 

– Jeg gleder meg mest til å kunne måle krefter med resten av verden. Det å trene curling er gøy, men konkurranser er det som er det beste med idretten og det er få konkurranser som topper å spille et junior-VM, avslutter Haslev Nordbye.

Lukas Høstmælingen spiller også på lag Mosetertoppen, men er ute med sykdom.