Vel gjennomført breddesamling for paracurlere i helgen

I alt elleve paracurlere var samlet på Snarøya i helgen. Anledningen var en breddesamling som en del av prosjektet Curling for alle. I tillegg til ni curlere fra Norge deltok også to curlere fra Sverige.

Curlingglede, latter og godt samhold

Det var god stemning blant deltakerne som var med i helgen, både latter og smil satt løst, i tillegg til god aktivitet på isen. Det var lett å se at curling er noe som virkelig er viktig for hver og en, uansett ferdighetsnivå eller ambisjoner. Her var medlemmer fra landslag som trente sammen med klubbcurlere og også de som ønsker å finne tilbake til gleden med curlingen. I tillegg til de norske deltakerne var også to deltakere fra Sverige, hhv. fra Karlstad og Østersund. Peter Dahlman, landslagstrener og coach for paralandslaget, ledet det hele med stødig hånd, godt hjulpet av utøverne som villig delte av erfaring, tips og triks.

I tillegg til curling ble det også lagt inn danseøving. Her er ett lite utdrag fra dansen til årets BlimE-låt fra NRK.


Hensikten med samlingen er å videre styrke miljøet blant paracurlere i Norge, i tillegg til å bidra til å øke rekrutteringen ved at deltakerne ta med seg erfaringer til egen klubb. Det planlegges å legge tilrette for flere samlinger fremover.

Fem ganger olympisk mester i sitteski: Jesper Saltvik Pedersen, var på isen å testet ut curling, godt hjulpet av Eva Borg fra Østersund, Sverige.

Åpen dag og stor innsats fra klubbene.

Parrallelt med breddesamlingen var det lagt opp til åpen dag hvor hvem som helst kunne komme å teste seg på isen. Lørdag var det flere nye som testet seg på isen, blant dem var Jesper Saltvik Pedersen som har fem OL gull i sitteski i paraalpin. I tillegg til dette var det besøk av en paragolfer, og curling for blinde ble testet ut.

Det var en stor innsats lagt ned fra både Stabekk CK og Jar CK for å følge ta i mot og følge opp de som ville teste ut. Og en spesielt stor takk til Toril M. Ekeli fra Stabekk Ck som satte av store deler av helgen til å både være med på isen i tillegg til å sørge for god servering.
En takk også til A/S curlingbaner for å legge tilrette for at det var mulig å arrangere samlingen på Snarøya.