ALT DU TRENGER Å VITE OM CURLING I OL I BEIJING 2022

Under OL i Beijing 2022 skal det spilles tre forskjellige curlingkonkurranser: mixed doubles og lagspill for herrer og kvinner. Norge stiller med lag i mixed doubles og herreklassen.

Mixed doubles spilles fra 2. februar til 8. februar
Lagcurling for herrer spilles fra 9. februar til 19. februar 

Se her for full oversikt over når Norges lag spiller på TV

Mixed doubles tjuvstarter OL

Mixed doubles-konkurransen i OL starter onsdag 2. februar – mange dager før OL egentlig begynner. Årsaken er at curling-turneringer tar lang tid å gjennomføre og ellers ville man ikke fått tid til å bli ferdig. 

Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten skal kjempe om medalje i mixed doubles-konkurransen. Kristin og Magnus deltok også i OL i 2018 hvor de tok en bronsemedalje. 

Mixed doubles skiller seg fra vanlig lagcurling på flere områder. Det viktigste er at det er færre steiner i spill som gjør kampene mer actionfylt. 

Les mer om forskjellen på vanlig lagcurling og mixed doubles. Her kan du bli kjent med det norske mixed doubleslaget.

Lagcurling for herrer

Den klassiske lagcurlingen for herrer starter onsdag 9. februar. 

Det norske herrelandslaget kvalifiserte seg til OL i kvalifiseringsturneringen i desember 2021 hvor de feide alle konkurrentene av banen. Konkurransen i selve OL blir derimot hardere med mange knallsterke lag. Canada, Sverige, Sveits og Skottland står som favoritter til å ta medaljene, men de norske gutta ønsker å være med i medaljekampen.

Snakk som en curlingekspert med vår ordliste

Som i mange andre idretter har curling ord og uttrykk som kan være vanskelig å forstå. Ettersom curling ble oppfunnet i Skottland bruker vi mange engelske ord og uttrykk. 

Her er en ordliste slik at du kan diskutere curling som en ekspert.

Slik ser du curling som en proff.

Curling handler om å få beste plasseringen av curlingsteiner på et målområde og samtidig hindre motstanderen i gjøre det samme. Curling blir ofte kalt chess on ice.

Her kan du lære mer om taktikken i curlingkamp.

Hva er greia med kosting i curling?

I curling er det en eller flere spillere som koster foran curlingsteinen når den glir over isbanen. Hvorfor gjør de det?

Les mer her om hvorfor utøverne koster.

Hva er greia med roping i curling?

Mange som ser curling for første gang reagerer på at spillerne roper mye til hverandre og lurer på hva ropingen egentlig betyr. Ropingen er viktig for å kommunisere mellom skipen og de andre spillerne. 

Les mer her om hva curlingspillerne roper til hverandre

Hva er power play i mixed doubles?

I mixed doubles kan lagene benytte seg av fordelen Power Play. Men, hva er det egentlig?

Les mer her om hva power play er.